Sveriges Nationaldag firades hemmavid påtades i trädgården

Denna dag började inte så bra, jag vaknade med flimmer framför ögonen en, migrän i antågande. Men genom att tidigt ta mina Eaze tabletter i tid ,så försvann mina migrän känningar ganska snabbt. Förmiddagen tillbringades i liggställning i hammocken och i sängen tills flimret hade försvunnit, därefter blev det en hel dag i trädgården.

Odlingslotten med potatis, rabarber, vinbär,krusbär, Amerikanska blåbär, hallon och smultronlandet rensades tillsammans med maken. Där efter så lade vi ut täckbark för att förhoppningsvis slippa rensa lika mycket nästa år. Dessutom så blir det så snyggt=)

IMG_2361Till höger ser ni potatislandet med mina potatisplantor. I år hoppas jag på tidig färskpotatis.

På eftermiddagen åkte jag en sväng till centrum och inhandlade en vindruvsplanta som nu pryder sin plats i växthuset.

IMG_2367

IMG_2368

Här ser ni mina planteringar i växthuset. Nu hoppas jag på fortsatt värme så att växterna sätter fart och frodas. Här ser ni gurka, gul och röd tomat,rund squash, romansallad och paprika.

IMG_2369

En av gurkorna på min gurkplanta=)

Förutom att plantera min vindruvsplanta, så hann jag med att kantklippa gräsmattan och få sonen till att klippa gräsmattan=). Jag hann också rensa rabatter och plocka i ordning efter byggarna som fixar taket. Dotra bakade en rabarberpaj och jag gjorde vaniljglass, men efter den sena middagen bestående av grillad kycklingfilé, klyftpotatis och halloumi så spar vi nog pajen tills i morgon.

Nu längtar jag tills i morgon då Emmelie och Helen kommer hit för att bo här fredag -söndag. En hel lång helg med goa väninnor och scrap. Maken? jag han åker i väg med grabbarna till Manntorp på bilträff.

Må så gott!

//jenny//

IMG_2380

IMG_2376

Det här inlägget postades i Bakning, Familj, Mitt växthus, Scrapträff med tjejerna, Trädgård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s