Testade min nya löparklocka Garmin Forerunner 10

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om löparklockan Garmin Forerunner 10 och till min stora lycka hittade jag en rosa sådan, NY i originalförpackning på Tradera. Ett riktigt fynd, istället för 1000 kr + frakt betalade jag 660 kronor inklusive frakt. Ibland har man tur=)

17196_433084246723812_1714997307_n

En riktigt fin klocka som satt jätte bra på handleden. Själva klockan var mindre i storleken än vad jag trodde, och kändes därför perfekt på min smala handled. I dag testade jag klockan på min löparrunda ute. 5 km blev det i det härliga vårvädret.

Med endast några få tryck på klockan så var det bara att springa i väg. Däremot tog det längre tid för klockan att ställa in GPS än vad det gör med min iphones app ”Runkeeper”. Men när den väl hade hittat GPS fungerade den problemfritt. Klockan gick att ställa in på förväntad hastighet som man ville springa i. När man sedan sprang i ett saktare tempo eller fortare gav den i från sig ett pip och var sedan tyst tills man hittat rätt hastighet igen.

Det kändes väldigt skönt att den endast piper till och sedan är tyst tills man hittar tempo igen. Annars så tror jag, att jag i mitt fall, mer skulle bli stressad än peppad. Klockan visar tid, distans och kalorier medan man springer.

Väl hemma kopplade jag upp den till min dator och förde över min löparrunda till Garmin. Hos Garmin har man en egen inloggning, du väljer själv vilka som kan se dina resultat.

Väl inne kan du se en karta över din runda, nivå skillnader, tid per km, snabbaste km, medel tid mm. Du kan även lägga upp olika banor, träningsprogram och målsättning. Där finns också en kalender som sparar dina rundor.

Sammanfattningsvis, en enkel klocka, snygg och smidig som du lätt ställer in alla funktioner på. Klockan laddas via en USB laddare kopplad till din dator. Riktigt nöjd!

I dag invigde jag också mina nya löpartights, som jag äntligen hittade på Kappahl i Mora. Jag skickade bud med maken för några veckor sedan till flera olika Kappahl här hemma, men tyvärr var de slut överallt. I webbutiken har man nu tagit bort dem ur sortimentet. Så min lycka var stor när jag hittade dem Mora. Kan man bli annat än glad när man springer i dessa färgglada tights. Man syns i alla fall=)

427914_F_02

Efter löpningen blev det lite styrketräning med vårt TRX band. Och hör och häpna, jag tyckte faktiskt att det var lite roligt=)

Må så gott!

//Jenny//

Det här inlägget postades i Löpning, shopping, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s